EÜ, CWUR 2024’te en iyi yüzde 4,6’lık dilimde yer aldı

EÜ, CWUR 2024’te en iyi yüzde 4,6’lık dilimde yer aldı
Yayınlama: 21.05.2024
A+
A-

Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Center for World University Rankings (CWUR) tarafından hazırlanan ‘Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi 2024 Sırlaması’nda Ege Üniversitesi, ulusal düzeyde 7’nci, dünya üniversiteleri arasında ise 910’uncu sırada yer alma başarısı gösterdi.  Dünyada 20 bin 966 üniversite arasında en iyi ilk yüzde 4,6’lık dilimde yer alan Ege Üniversitesi, ilk 2000’e giren 50 Türk üniversitesi arasında yedinci olurken geçen yıl olduğu gibi bu sene de 70.8 puan topladı.

Ege Üniversitesi, CWUR tarafından her sene açıklanan listede bu sene dünya genelinde değerlendirmeye alınan toplam 20 bin 966 üniversite arasından 910’uncu, Türkiye’de ise 7’nci sırada olmayı başardı ve geçen yılki başarısını sürdürdü.

“Küresel düzeyde yükselişimiz sürüyor” 

Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünyadaki üniversiteler, ulusal ve uluslararası çeşitli sıralama kuruluşları tarafından belirli performans göstergeleri ve metriklere dayalı olarak sıralanıyor. Saygın sıralama kuruluşu Center for World University Rankings tarafından hazırlanan Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi Sıralamasının 2024 yılı sonuçlarına göre üniversitemiz, değerlendirmeye alınan, dünyada 20 bin 966 üniversite arasında en iyi ilk yüzde 4.6’lık dilimde yer alarak bir başarıya daha imzasını attı. Küresel düzeyde 910’uncu sırada yer alırken ulusal sıralamada 7’nci oldu. Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizin adının küresel düzeyde anılması, en iyi üniversiteler arasında gösterilmesi bizleri mutlu ediyor. Nitelikli akademik kadrosu, gelişmiş fiziki altyapı imkânları ve dijital donanımı ile ülkemizin önemli yükseköğretim kurumlarından olan üniversitemiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada hem mezunlarının istihdamı hem yayınları hem de kaliteli eğitimi ile başarısını sürdürmeye devam edecek. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki son süreçte bilim insanlarımız tarafından hazırlanan nitelikli yayınların sayısında ciddi bir artış var. Üniversitemizin araştırma kapasitesini ve kalitesini  daha çok yükseltmek  istiyoruz. Bu noktada çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Büyük bir özveri ile çalışan tüm akademik ve idari çalışanlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

CWUR derecelendirme sisteminde mezunların istihdamı, eğitim öğretim faaliyetlerinde kalite, üst düzey dergilerde yapılan yayın sayısı, etki puanları ve atıflar gibi ölçütler yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.