Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin (EÜTF) Genel Akademik Kurul Toplantısında akademisyenlerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Kahramanmaraş merkezli ardışık depremlerin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı, fakültede yürütülen bilimsel faaliyetleri değerlendirdi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Akademik Kurul Toplantısı, 20 Mayıs Amfisinde gerçekleştirildi. Akademik Kurula, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Devrim Bozkurt, dekanlık ve başhekimlik yönetimi, bölüm ve anabilim dalı başkanları ile öğretim elemanları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 6 Şubat Depremi Anma Videosu’nun izlenmesinin ardından Dekan Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, fakültenin mevcut akademik durumu, ileriye yönelik hedefleri ile ilgili bir sunum yaptı.
Akademik Kurulun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin dünya standartlarının üzerinde sağlık hizmeti sunduğunu, hem bölgesel ve ulusal hem de uluslararası düzde yaşanan olağanüstü dönemlerde önemli rol üstlendiğini söyledi.
“Sağlık çalışanlarımıza minnettarız”
Konuşmasında “Asrın Felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşları anan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin de 11 öğrencisini kaybettiği büyük felaketin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Ege Üniversitesi olarak gerek pandemi döneminde gerekse İzmir ve Kahramanmaraş depremlerinde tam bir seferberlik haliyle milletimize elimizi uzattık. Bu anlamda devlet – millet tek yürek el ele vererek yaraları sardığımız deprem bölgesinde ilk günden itibaren seferber olan kıymetli sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımı bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.
“Devletimizin sağlık alanındaki Ar-Ge mutfağı olmayı hedefliyoruz”
2024 yılını Ege Üniversitesine Vefa Yılı olarak ilan ettiklerini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Budak, “Tıp Fakültesi Hastanemiz, 2024 yılına vadesi geçmiş bir kuruş borcu olmadan girdi. Bunun için bir kez daha Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki zamanda bir ‘Ege Üniversitesi Ar-Ge Çalıştayı’ düzenlemeyi planlıyoruz. Bu çalıştayda özellikle sağlık teması üzerinde duracağız. Sağlıkla ilintili tüm diğer bilim dallarını da kapsayacak şekilde araştırmalar gerçekleştireceğiz. Gelecek 10 yılda Ege Üniversitesinin ‘Sağlık Temalı Üniversite’ olacağını öngörüyoruz. Devletimizin sağlık alanındaki Ar-Ge mutfağı olmayı hedefliyoruz” dedi.
EÜ Tıp Fakültesinin kalite tescilli olarak hizmet verdiğini söyleyen Prof. Dr. Budak, “Tıp Fakültemiz; Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından üçüncü defa akredite edildi. 2026 yılına kadar akreditasyon alan fakültemiz, Türkiye’de üçüncü kez akredite edilen 8 fakülte arasında yer aldı. 25 Anabilim Dalımız da Uzmanlık Eğitimi Akreditasyonuna sahip. Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalımız, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının kanserle mücadele amaçlı hayata geçirdiği ‘Umut Işıkları’ girişimi kapsamında Avrupa Bölgesindeki tek destek iş birliği merkezi oldu. TÜBİTAK nezdinde sürekli lider üniversite statüsünde yer alıyoruz. ‘Dijital Hastane’ vizyonumuzla 12 büyük ölçekli yazılımı hizmete sunduk. Araştırma Üniversitesi olmanın verdiği avantajı da kullanarak üniversitemizi hep birlikte daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Programın sonunda Miraç Kandili dolayısıyla asrın felaketinde hayatını kaybedenler için lokma hayrı yapıldı.